23.9.12

KAS EELMINE REKORD PÜSIS VAID ÖÖPÄEVA?


Täpselt 24 tundi peale Reimo Prantsu õnnestunud lasku küttis 23. septembri varahommikul 15 harulise punahirve pulli ka Reimo eilne jahikaaslane Toivo Vaik. Kumma mehe trofee on krõbedam? Sellele jääme vastust ootama ekspertidelt. Niisama lihtsast jahimehe arvamusest siin enam ei piisa. Kas Kärla meestel on kullasadu alanud? Mine tea, sest seis on nii ja naa.

Toivo: "Kui kella kuue paiku hommikul sooheinamaale jõudsin, sain aru, et olin tulnud valesse kohta. Meeletu hirvemöll käis nelja omasuguse rivaali vahel oma poolteist kilomeetrit eemal soo teises otsas raielangil. Hetkeks mõtlesin, et lähen auto juurde tagasi ja sõidan neile lähemale, ent veerandsajandine jahimehekogemus sundis mind edasi kulgema jalgsi. See valik osutus õigeks.
Enne "vana suurt" käis mul ca 20 m peal tulevikutrofee. Nagu ikka, noor ja uudishimulik hirvepoiss, seiras mind natuke, kekutas oma hirvelikud hüüdlaused minu suunas ära ning kadus  metsa peale arusaamist, et läheneja ei olegi emahirv. "Vana" möirgas endiselt justkui oleks ta langil ühe ja sama koha peal ketis olnud. Liikusin vaikselt tema suunas, ent siis äkki otsustas ta metsast mulle vastu tulema hakata ..."

Vaid ööpäev tagasi aitas Toivo koos Kaleviga õnnelikul kütil Reimol saaki laskepaigast ära toimetada.

 Täna hommikul tuli aga hoopis endale sõbrad appi paluda: vasakult Kristjan, Kalev, Olav, Toivo ja Jaanus
Fotod: Kristjan Teär