21.1.13

Jahiseaduse eelnõu jõuab Riigikokku

Neli aastat kestnud läbirääkimiste periood maaomanike ja jahimeeste vahel jõudis lõpuks kompromissini, uus jahiseaduse eelnõu on Riigikogus. Loodetavasti jätkub nüüd kõigil osapooltel tahet saavutatut hoida ja soovi asja lõpuni viia. 

17. jaanuaril toimus Riigikogu keskkonnakomisjoni istung, kus minister Keit Pentus tutvustas eelnõud. Riigikogu suurde saali jõuab jahiseaduse eelnõu 23. jaanuaril ja keskkonnakomisjoni poolne kaasettekandja on Kalle Palling. Riigikogu täiskogu infotund ja istung algab kolmapäeval kell 1300.
Valitsuse esitatud jahiseaduse eelnõu sätestab jahipiirkonna moodustamise ja kasutamise, jahiulukite seire, küttimismahu ja -struktuuri ning muud jahipidamise alused, määrab kindlaks jahipidamisõigust tõendavad dokumendid, sätestab jahiulukite tekitatud kahju hüvitamise ning riikliku järelevalve ja vastutuse. Seaduse jõustumine on kavandatud 2013. aasta 1. märtsile. Jõustumistähtaja valikul on arvestatud kehtivas jahiseaduses sätestatud jahipiirkondade moodustamise tähtaegadega, samuti sellega, et seaduse jõustumine langeks kokku jahiaasta algusega, milleks on eelnõu § 8 kohaselt 1. märts.
Loe lisa Riigikogu lehelt 
Kui võimalus olemas, jälgi Riigikogu otseülekannet SIIT (istungite vahel näeb Riigikogu teksti-TVd)

Et aga asjad on lõpuni vaidlemata, kinnitavad Jahimeeste Mõttekoja liikmed.
Ka tunnustatud erametsaomanik kirjutab oma blogis, et ei saa aru, milleks jahiseaduse muudatus vajalik on. Loe lugu ja kommentaare Leili Metsablogist.

Loe lisa meie blogist:
Sügis-talvisest hooajast 2011


Põder: "Ahhaa, siin ilmselt ongi see piir, kus jahipidamine ära keelatud on! Ainult kummal pool mina seisma peaksin, et mu nahk terveks jääks?"
Foto: Kristjan Teär